länk

http://www.killyourdarlings.nu/2010/06/kroppskomplex.html

om kroppskomplex. den fick iaf mej att tänka till.

puss på er!

på fastlandet igen

Är på fastlandet över veckan. Hos mamma och pappa. Inget har ändrats här, verkligen ingenting. Staden har sin sakta lunk och alla ser exakt likadana ut. Fatta att det är skönt att slippa bo hår längre :P

Iofs så är Grinda ingen världsmetropol heller, vi har inte ens rinnande vatten i lägenheten. Men det är mysigt iallafall. :)
Ska jobba på söndag igen så jag tar en båt på lördag, vilket innebär inget partajande på lör. (och Jossan, jag vet att det suger, men jag hinner inte ta en båt på söndagen)
Nu blir det det snart mat med familjen, färskpotatis, sallad och grillad korv. :)
Inte lika fantastiskt som osten jag bjöd på igår, stannade förbi hos Androuet på Nybrogatan och köpte lite gott. En bit Bleu de Causess, en Laguiole och en getost som hette Macônnais. Supergott, särskilt med laguiolen och en lätt ekad chardonnay från Australien, helt perfekt kombo!
Jag är fett stolt över det^^
Life is good atm.
Puss!

blåsigt

Jobbar inte pga dåligt väder. Det blåser massor. 9 m/s!

Men fyfan vad vackert det är här ute. Jag blir alldeles glad inombords :)

naglar

Det måste vara så att jag faktiskt mår bättre nu, för mina naglar är längre än de vart på flera månader.

Nymålade och fina får de representera en underbar början på resten av mitt liv, för att vara lite klyschig. Rosa och orange nagellack, känns inte det som det kan fungera?

happ

Så vet man exakt vad man är värd.

kul.

städdagroooligt!

Städar som ett as idag. Har hittills dammsugit kök, trappor, hall och lilla badrummet, samt moppat kök, hall och lilla toan. Skurat lilla och ska skura stora toan. Det är en väldigt produktiv dag känner jag.

Har även messat med en som gett mej passion tidigare i mitt liv. Det gjorde mej glad idag, trots allt toaskurande.

Puss!

tom by

Nu är det bara jag kvar i byn. Kul.

Att vara ensam är inte roligt. Särskilt inte när man hittar kvarglömda saker.
Blä på dumma minnen.

Jag ska ha en awesome sommar! Ska. Ha. Awesome. Sommar!!

Sådeså.

6th sense och gamla vanor

Ja, jag kollar fortfarande när det skett inloggningar. Jag kollar vad som händer. Jag kollar inkorgen. Jag kollar mobilen. Men jag hoppas inte längre. Det är iaf något jag kallar framsteg, även om jag är övertygad om att vissa inte håller med. ;)
Jag tänker inte på det konstant och jag behöver inte prata om det. Skönt, väldigt skönt att det är så.

Iaf, trevligt avslut på kvällen med Evelina och Helena. Inte för att vi gjorde så mycket, men det var nice ändå. Fast det är nån som inte gillar mej i Helenas lägenhet. Stirrar och knuffas. Rätt obehagligt. Är det så nästa gång får jag prata med personen, eller, ja säga till iaf. Jag vet inte om jag uppskattar att uppfatta sådant alla gånger.
Sedan försöker man se vetenskapligt på det hela, men hur förklarar man att så fort jag kom utom synhåll från hennes hus släppte obehaget? och att jag känner mej helt lugn i mitt eget rum? Kom inte med nåt tjafs om trygghet nu bara. :p
Jag vet vad jag känner, även om andra inte gör det. Jag funderar på att ta kontakt med nån som kan det här, som kan komma med tips och råd om hur man hanterar det. Det kan underlätta.

Men nu ska jag sova. Det har vart en lång och produktiv dag med tentor och massa städning.

puss*

sommar

Mycket kan hända under en sommar.

Man kan välja mellan att studera eller att jobba för att få pengar och erfarenhet.
Man kan bli en bättre människa och man kan lära sig att älska sig själv och andra.
Man kan glömma och komma över någon och man kan bli kär igen.

Oavsett kommer den här bli en av de bästa jag vart med om, det känner jag. Men jag har ingen aning  om exakt vad som kommer hända. Det vet man aldrig.

Mycket kan hända under en sommar...

cynism, mygg, grillning och Cornelis visor

Cynism när det är som jag tycker det är bäst:

http://alice-underlandet.blogspot.com/2010/06/kobolt.html


Grillat och druckit vin på guldkusten för att fira Gi i förskott. Eftersom hon ska till Kroatien! när hon egentligen fyller. Lyxmask :p
Myggen var inte nådiga och knotten var ännu värre. Mitt huvud är knöligt och kliar. Jag tror verkligen på pappas beskrivning av ett knott, det är en jättegap och ett par vingar...
Det enda jag vet som verkligen fungerar mot dem är en cigarr, och det kan ju bli ett dyrt sätt att bli av med myggen.. Om än så trevligt och gott.

Sen ska jag ju jobba i skärgården i sommar så jag värmer upp med lite cornelis såhär på kvällen. Ångbåtsblues och brev från kolonien, det är fina bitar det.
Cornelis Vreeswijk – Ångbåtsblues
Cornelis Vreeswijk – Brev från kolonien

Sen tar vi en ballad bara för den är fin på ett lite hemskt sätt.
Cornelis Vreeswijk – Balladen om Fredrik Åkare

Jag funderar fortfarande på vad låten heter där han sjunger, de obebodda öarna är allra bäst där finns varken ... ... ... polis eller präst. Den är skön, och jag älskar den raden.
En annan bra är ju ur ångbåtsblues, pojkar och flickor, vart ska ni åka, vi ska till Möja, supa slåss och bråka.
Haha.

Nej men om man skulle ta sig i nackskinnet och plugga lite.. eller kolla på tv..

puss på er!

ha!

Jag känner världens bästa Jonte, de ni!


Vad skulle jag göra utan dej, my brother from another mother ;)

^^

reducerat pulvermos

Juste! Kom på en sak.
Ett nytt lågvattenmärke i min matlagningskonst skedde igår kväll. Feldoserat pulvermos som behövde reduceras kraftig i kastrull med en nypa potatismjöl i. Det blev lite gummiaktigt.. Och inte så underbart gott. Med köttfärssås och rivna morötter var det kvällens sätt att spara pengar och rensa ur skåpen på rester inför sommaren.

en tisdag

Det är sol, jag har plugg och nån har förbarmat sig över min sommaräng till gräsmatta.

Jag har dessutom ett brev från en myndighet som jag är lite rädd för. Det är ångestframkallande. Väldigt mycket ångestframkallande. Jag vet inte hur jag ska lösa det längre.

RSS 2.0