en ovanlig kväll

Jag har bestämt mej för att lägga upp sådant jag skriver här ändå. Särskilt som det jag publicerat på DS blev borttaget...

***

Det är en kväll som alla andra, hon har ett par fler öl i kroppen än vad som brukar anses hälsosamt, det är bra musik, glädje i luften och ett till par ögon. Blickar som möts över stora rum. Blickar och minnen från tidigare kvällar. Spelat ointresse. Fler blyga blickar, från hennes sida i alla fall, han har en helt annan säkerhet och det märks. Den sortens säkerhet som kommer av erfarenhet. Han vet precis när och hur han ska slå till.

Det är många andra där, men de har ingen betydande roll ikväll. Hon pratar med sina vänner, försöker att ignorera att han tittar. De har pratat lite under kvällen, när bristen på sittplatser gjorde så att han erbjöd sitt knä. Sen var det hans händer som smekte lätt under skydd av mörkret. Samtidigt med en annan tjej på hans andra ben, inget att bry sig om. Det blir alltid samma sak. Men lite av den nonchalansen är det som drar henne närmre. Att han kan välja nästan vem han vill.

På ett sätt hon inte kan förklara är det lockande. Den riktiga mansgrisen. Killen som ger en uppskattande dask på rumpan när man går förbi. Han som kommer med nedlåtande kommentarer för att se hur man rodnar. Killen man vet att man inte ska bli för involverad med. Svinet med den klassiska femtiotalsmentaliteten, att kvinnor är underlägsna män.

Kvällen blir natt. De hamnar bredvid varandra i köket. Han vet precis hur han ska spela på hennes osäkerhet och blygsel. Han kallar henne för en fin flicka med en lätt nedlåtande ton, hon rodnar, något som i princip aldrig händer. Hon får en blick till, det är svårt att avgöra om han är seriös eller skämtar. Han ger henne ett lätt överlägset leende och hon skäms utan att riktigt veta varför.

Han vet mer om henne än alla andra tillsammans på festen. Tidigare kvällar har lett till att hon avslöjat saker inte ens hennes vänner vet. Saker som gör att han får ännu mer övertag, då han dessutom vet att hans beteende gör henne mer och mer intresserad. Hon har tom blivit varnad, av både han själv och vänner, han är ett svin, du borde inte, det är inte bra. Men hon kan inte låta bli.

Efter åtskilliga timmar av prat med alla andra än varandra så bestämmer han sig. Han reser sig och går bort till henne. Hon sitter och pratar med en annan, men med en lätt hand på hennes axel avbryter han och säger att han ska gå hem. Han frågar om hon ska med, en ren formalitet, hon följer lydigt med på en gång med en förlägen blick samtidigt som tusentals ord försöker forma en vettig fråga i hennes huvud.

De går arm i arm hemåt, ingen nämner det som susar igenom deras tankar. De spinner istället vidare på det de sist talade om. Mörka sidor hos varandra. Outforskade och oupptäckta av resten av mänskligheten. Hon kan tala öppet med honom, berätta om vad hon vart med om och vill uppleva. Men det är han som styr konversationen, självsäkert ställer han frågor om hennes innersta hemligheter, villig att lyssna på svaren. Han vet hur han ska få henne att känna sig uppmärksammad.

När de tillslut stannar för att gå åt separata håll undrar han vem de ska gå hem till, om det räcker med lite mys den här gången. Efter en tyst överrenskommelse går de sedan sakta hem till hennes lägenhet, hon tänker att det blir nog mer än mys en annan gång. Det är ingen av dem som tvivlar på det, men de säger inget till varandra, för att inte förstöra den sköra stämningen.

Hon märker att han utnyttjar sina nyförvärvade kunskaper om henne för att retas. Drar i håret och visar att det är han som bestämmer. Smärtan i hårbotten tillsammans med hans kyssar blir nästan för mycket. Hon är nära att börja rivas med sina långa naglar på hans sårbara rygg. Det enda som hindrar henne är vetskapen att hon skulle bli bestraffad om hon ens försökte. Så det får stanna där det är, kyssar och lätt smärta. De somnar så småningom nära varandra.

På morgonen tänker hon på hur det är att vakna av att personen bredvid vänder på sig. Att ha sällskap redan de första minuterna som avgör hur dagen kommer bli. Att ha sluppit att frysa för personen bredvid är som en levande kamin. Det är inte något som sker på vilka vardagar som helst. Sällsyntheten gör att det blir så mycket mer värdefullt.  Det är sådant som hindrar att man sover bort hela dagar i brist på engagemang. Hon tänker på kvällen innan, och känner att hans ena hand trevande tar tag i hennes hår, försiktigare än innan, men tillräckligt för att katten inom henne ska komma fram. Hon spinner tyst inombords och makar sig närmre och myser.

***


Kommentarer
Postat av: Nickolina P

va bra du skriver!!!!! vill läsa mer!

2010-02-23 @ 22:01:46
URL: http://nickolinap.blogg.se/
Postat av: vick

bra skrivet Malin! Hoppas att du fortsätter!

2010-02-24 @ 19:59:06
Postat av: pixii

Tack! :D

Det värmer verkligen. Men såklart jag ska skriva mer :)

2010-02-25 @ 17:58:44
Postat av: O.

Ordentligt bra. Fortsätt.

2010-03-10 @ 01:31:56
URL: http://morslillaolle.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0